BEN jij mee?


Wat is BEN?

BEN staat voor bijna-energieneutraal.
Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!

BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Wij kiezen consequent voor een laag energieverbruik in onze woningen.
Bijna-EnergieNeutrale nieuwbouwwoningen zijn de toekomst!

Na enkele woningen die voldoen aan de BEN (bijna energie neutraal) norm, komen we zeer dicht bij Energie Neutraal bouwen.  We starten binnenkort met een woning met een E-peil van …9!

Hoe BEN wij zijn

We gaan voor PU-isolatie in combinatie met  traditioneel metselwerk in gebakken aarde.  Bakstenen hebben de eigenschap om de warmte of koude op te slaan, zodat deze koelend werken in de zomer, en verwarmend in de winter. 
Hierdoor laat ons systeem nog toe om mooi te bouwen, met een gevelsteen naar keuze. 

Bovendien hebben onze BEN-woningen geen co² uitstoot meer. Geen gasaansluiting, geen nodeloos grote installaties, maar compact, zuinig en betaalbaar!